Att mäta och välja BH i rätt storlek

BH är möjligtvis det svåraste plagget att få rätt storlek på. Det finns hundratals olika storlekar att välja mellan, och alla märken har inte samma standard på sina hundratals storlekar. Det ena märket kan ha en 80D som passar dig medan det andra märkets 80D är för stor eller liten för dig. Det är en evig jakt efter den perfekta BHn där man alltid kan hitta något som känns och passar bättre än det man har. 

De flesta märken har storlekstabeller som visar vilken storlek som passar vilka mått, så det bästa du kan göra är att gå till en fysisk butik och bli mätt av en expert. Har du inte en butik nära dig eller om du av någon anledning inte kan/vill gå dit kan du istället mäta dig själv. Det är lite krångligt och har en viss felmarginal om du inte är van vid att göra det, men det borde ge dig en uppfattning om vad du ska leta efter. 
Börja med att mäta din omkrets precis under bysten med måttbandet tight runt bröstkorgen. Detta måttet omvandlar du till omkretsstorleken på din BH med hjälp av tabellen nedan. 

När du har den storleken klar behöver du mäta omkretsen runt bysten där den är som störst. Detta gör du lättast med en BH på. Lämna gärna lite utrymme; dra inte åt måttbandet för hårt. 
När det är gjort drar du av måttet under bysten från måttet runt bysten. Det som blir över omvandlar du till din kupstorlek enligt tabellen nedan. Exempelvis: Om du har 82cm under bysten, och 99cm runt den drar du av 82cm från 99cm, vilket blir 17cm. Enligt tabellen nedan har du i så fall en C-kupa.

Nu har du hittat din BH-storlek, grattis! Du kan nu utgå från den här storleken i 99% av fallen när du letar BH. Visar det sig att ett märke inte riktigt passar rätt i den storleken kan du gå tillbaka till butiken och få hjälp att lösa det utan problem. Detta gäller även om du köpt över internet, men korrespondensen får hållas över telefon eller mail istället. 

Det finns ett sista problem med plagget BH och storlekarna. Om man har en ovanligt stor storlek på sin BH kan det bli svårt att hitta något som är stort nog och samtidigt inte bara är en tråkig slät BH i svart, vitt eller beige. Det är inte det lättaste att hitta en riktigt vacker BH som också finns i stora storlekar, och inte många märken erbjuder det. Storfavoriterna för detta är Elomi och Fantasie, som dessutom har många modeller i vackra mönster och material. Därför kan du med stor byst ändå hitta något vackert som du tycker om i både storlek och utseende. Du kan hitta dessa märken på http://www.feminint.se/bh-1. Feminint.se har underkläder i alla möjliga former och färger för damer av alla storlekar.