Babor startkit mot…

Skönhetsmärket Babor har flera ”startkit”. Det är ett flertal produkter som kan användas tillsammans med målet att bli av med ett specifikt hudproblem. På detta sätt underlättar märket för kunderna.

Exempel på startkit från Babor

 • Startkit Anti-Age
  Anti-age produkter har som mål att göra huden slätare och skapa en yngre känsla. Detta är därmed ett bra kit att köpa för ett långsiktigt mål att föryngra huden. Det som primärt är specifikt för anti-age produkter är att dessa är kollagenstimulerande. För ”mogen hud” där det börjar komma ålderstecken.

  Detta kit består av fyra olika produkter som har olika egenskaper – men med samma mål. Först finns en skonsam rengöringskräm. Därefter används ett effektivt serum varpå en anti-age kräm används för ögonen. Till sist används en 24-timmars kräm som kan användas på hela ansiktet.

 • Startkit för fuktfattig – Blandhud
  Fuktfattig hud brukar även benämnas som ”torr”. Huden upplevs i detta fall stram efter att huden blivit genomblöt efter exempelvis ett bad. Här ingår fem produkter från Babor som hjälper till med balans, återfuktning och balansering.

  Först en rengöringsduo som tar bort smuts från ytan på huden. Dessutom motverkar krämen inflammation samt reglerar hudens talgproduktion och motverkar att bakterier ska spridas.
  Därefter används ett återfuktande serum varpå en återfuktande hudkräm används. Till sist appliceras en återfuktande ögonkräm.

 • Startkit – Fuktfattig hud – Torr hud
  Ett av de vanligaste hudproblemen är torr hud. Ett första steg är att kontrollera vad för slags hudtyp man har varpå rätt produkter kan användas. Babor har flera startkit för fuktfattig hud just beroende på hudtypen. Denna vänder sig till personer med torr hud.

Med hudvårdsprodukterna får huden tillbaka sin ”rätta fuktnivå igen”. Klassiska torrhetslinjer suddas bort och huden får en betydligt finare lyster och blir mjukare. Till skillnad mot de övriga starkiten ingår här fem produkter istället för fyra. Men i grunden handlar det fortfarande om att rengöra, återfukta och skydda huden.

Utöver startkit…

Startkit är, som namnet säger, ett första steg. En ”allmän” sammansättning av produkter från Babor som kan användas av de flesta med nämnda hudproblem. De som inte anser att produkterna ger önskad hjälp bör vända sig till en hudterapeut för att få mer specifik hjälp med analys av huden och rekommendation av produkter. Flera av hudterapeuterna i Sverige är även återförsäljare till Babor.