BH stor storlek

Att hitta en bh i stor storlek är inte alltid det enklaste. Att gå till en vanlig klädkedja, eller till och med många underklädesbutiker, blir lätt en besvikelse. Lyckligtvis finns det sidor online som har ett betydligt större utbud. Ett lysande exempel är: https://www.feminint.se/bh-1

En BH i stor storlek har helt andra krav på sig än en BH i liten storlek. Det kan kräva helt andra konstruktionstekniker och annat material, någonting man inte alltid tänker på om man har en mindre byst. Om man har storlek 100 K exempelvis är det ganska självklart att bysten är tyngre än storlek 70 C och då är det väldigt mycket viktigare att få ett ordentligt stöd så att bysten håller sig relativt stilla och inte lägger all tyngd på axlarna. Men även 80-85 i omkrets och E i kupa börjar räknas som en bh med stor storlek. Som du säkert vet är siffrorna (omkretsen) och bokstäverna (kupstorleken) i förhållande till varandra och kupan i en BH i storlek 90F är betydligt större än kupan i 60F.

Ett vanligt klagomål när man behöver en BH i stor storlek är att det inte finns lika mycket att välja på. Även om det finns vissa anledningar till att allting inte passar en större byst, så som att materialet är för följsamt eller att modellen behöver vara mer täckande för att ge ett ordentligt stöd så är en av de största anledningarna till att en bh i stor storlek oftare bara finns i svart, vitt och beige att en stor storlek ofta är dyrare, så man vill köpa någonting som man känner att man alltid kan använda och inte bara till vissa outfits eller vid finare tillfällen. Samtidigt som det naturligtvis är synd att man måste betala 700:- istället för 300:- så finns det anledningar bakom. En större byst kräver som sagt mer och det innebär att man måste spendera mer tid med design och att testa olika modeller ordentligt, det går inte bara att sy ihop någonting och hoppas att det fungerar. Om du vill göra en t-shirt i en större storlek fungerar det oftast att helt enkelt öka alla mått med en viss längd och sen är det bra, men med en bh i större storlek är förhållanden lite annorlunda och det är många små justeringar som krävs.

Men med allt detta sagt, så vill jag lyfta att det i dagsläget finns väldigt många fler alternativ – om man vet var man ska leta. Några märken som använder sig av snygga färger, fina spetsar och andra härliga material samtidigt som de verkligen klarar av att stödja en större storlek är Elomi, Fantasie och Freya. Skandinaviens största återförsäljare är länkade i början av inlägget. Om du hittar eller blir tipsad om en modell som ännu inte finns på deras sida så kan du alltid be dem ta in den. En återförsäljare kan aldrig ta in exakt allt och många populära modeller blir snabbt slutsålda, men om du hittar någon som har märket du är intresserad av finns det ofta möjlighet att ändå beställa hem det du är ute efter! Så även om du behöver en bh i stor storlek så behöver du inte begränsa dig själv och den behöver absolut inte vara tråkig! Passa på att hitta dina favoriter redan idag!