Bra kläder för mc

Nu för tiden är det nästan ingen motorcykelförare i Sverige som kör runt i vanliga kläder så som jeans och en vanlig jacka. En klar majoritet av alla som färdas på en motorcykel har på sig kläder anpassade för just motorcyklar, det vill säga MC-kläder. Att ge sig ut på en tur på sin motorcykel är något av det bästa som många motorcykel-ägare vet. Att resa med motorcykel innebär ofta en mycket stor frihet, framför allt praktiskt då man kan välja exakt var man ska åka men också mentalt genom den härliga frihetskänsla som många känner. Men alla som suttit på en motorcykel vet också hur fort det kan gå, och därmed hur illa man kan skada sig om man skulle vara med om en olycka. Därför är det viktigt att ens MC-kläder skyddar huden och kroppen vid en eventuell olycka. Samtidigt ska kläderna också skydda mot väder och vind.

Olika typer av MC-kläder

MC-kläders viktigaste egenskap är att de ska vara slitstarka. Både när det gäller olika typer av väder, inklusive allt från regn och vind till sol och höga temperaturer, samt slitstarka så att de skyddar huden från att skrapas upp vid en olycka. De vanligaste och mest populära typerna av MC-kläder genom tiderna har alltid varit skinnkläder. De har länge ansetts ge det allra bästa skyddet. Idag behöver detta dock inte vara fallet, eftersom att det tillverkas väldigt mycket MC-kläder och accessoarer av veganskt läder och andra syntetiska material. Det positiva med MC-kläder som är tillverkade av syntetiska material är att innerfodret ofta är löstagbart och att kläderna går att tvätta i tvättmaskinen.

Att tänka på vid val av MC-kläder

När det är dags att investera i ett nytt sett MC-kläder, som ofta kostar en hel del, så finns det en del viktiga faktorer att ha i åtanke innan man gör sin investering:

  • Estetiskt: man ska tycka om kläderna och känna sig bekväm i dem rent utseendemässigt.
  • Praktiskt: kläderna måste sitta bra och passa både vad det gäller storlek och form. Det är viktigt att passformen tillåter föraren att manövrera sin motorcykel utan några problem.
  • Högre kvalitet kostar mera men kan vara värt i längden, särskilt om kläderna både håller längre och dessutom skyddar bättre vid en olycka.