Fira paret

Tiderna förändras och det som var vanligt att ge i bröllopspresent förr är idag ett minne blott, så som husgeråd av olika slag. Något som har kommit att bli en väldigt vanligt istället är pengar eller resecheckar som ska gå till bröllopsresan. Som gäst bidrar man till något som är viktigt för paret och dessutom får dom skapa sina egna minnen, vilket är betydligt bättre en ett skåp fyllt med vaser och kristallskålar.

Skippa kastruller och stekpannor

Förr var husgeråd så som kastruller, stekpannor, grytor, serviser och sängkläder traditionella presenter att ge bort i samband med bröllop. Det föll sig naturligt eftersom brudparet på den tiden i regel flyttade ihop först efter att vigseln ägt rum och saker som behövs för att fylla upp ett nytt hem var uppskattat. Idag har dom flesta redan allt dom behöver när det kommer till prylar och dessutom har många en speciell stil hemma, som man som bröllopsgäst kanske inte känner till.

Ge något meningsfullt

Dom flesta letar efter en meningsfull bröllopspresent att ge bort till sina nygifta vänner eller släktingar och det kan vara otroligt svårt att komma på något bra. Man vill att det man ger bort ska kunna användas till något eller bli ett fint minne men faktum är att det är svårt att få in en fullträff. Att istället bidra till bröllopsresan är meningsfullt både för den som ger gåvan och för brudparet som tar emot den, eftersom man bidrar till att uppfylla deras första dröm tillsammans – som man och hustru.

Resecheckar eller pengar?

Att önska sig pengar i bröllopspresent har för många tidigare känts svårt. Säkert har flera par undvikit det även om det egentligen varit det dom hade velat men idag är det inte speciellt konstigt alls. Det är faktiskt till och med så vanligt att man ber om att få pengarna Swishade eller insatta på sitt bankkonto för att slippa hantera kontanterna. Ett annat alternativ är resecheckar, vilket passar bra om paret redan bestämt ett resmål via en speciell resebyrå. Har dom däremot bara uttryckt att dom önskar sig bidrag så är pengar ett bättre alternativ.

Att skicka brudparet utomlands, om dom vill det, är en perfekt bröllopspresent att både ge och få. Det är enkelt, det går snabbt och man behöver inte lägga ner en massa tid på att fundera på vad man ska köpa.