Freya BH

Freya är ett välbekant märke som funnits länge. Att deras bhar är snygga vet vi redan, det räcker att vi tittar på dem för att se. Hur en Freya bh ligger prismässigt beror på vilken modell man väljer och vilka priser man är van att betala. Men hur bra passform de har är betydligt klurigare att veta. Men du kan vara lugn, Freya förstår dig. Man kan använda deras storsäljare Freya Deco som exempel. På de översta bilderna ser man den gamla modellen, det är fortfarande en bra bh i många storlekar som ger ett ordentligt lyft och stöd, men Freya upptäckte att kanten på kupan glipade lite på många. De funderade på hur de kunde få den att sitta bättre utan att tappa någonting. På den friskurna bilden nederst ser vi att lösningen blev ett kantband som gör att kupan istället håller sig mot bröstet och ger en mjuk övergång mellan bröst och bh.

Jag vet så många tillverkare som skulle konstatera att passformen inte var perfekt, men eftersom resten av BHn var tillräckligt bra skulle de inte bry sig om att ändra det. Men Freya är ett märke som är noga med sina produkter. De testar dem rigoröst på olika sätt och använder sig av vetenskap och nutida teknologi i kombination med gammalt hantverk för att få fram den bästa Freya bhn de kan. 

Sen finns det aldrig en bh som sitter perfekt på alla. Vissa blir arga för att en modell inte finns i deras storlek, men jag är glad när kunniga tillverkare konstaterar att nej, vi kan inte göra den här BHn i den storleken och fortfarande erbjuda det här stödet. Det innebär att jag inte behöver prova massa dåliga bhar som inte passar min byst. Naturligtvis är det synd att inte passa i någonting man tyckte var supersnyggt, men med lite tur och ansträngning kanske man kan hitta någonting annat som är lika snyggt och som faktiskt passar bra. Att enbart skala upp en bh är som vi alla vet inte acceptabel bh-konstruktion, för det är inte så bröst fungerar.

Det finns alltid någonting att säga om en Freya-bh. De släpper ofta nya grejer och utvidjar konstant sitt bas-sortiment och fortsätter att testa och utvärdera sina underkläder flera år efter att test-stadiet är avslutat. Imponerande.