Hur hittar man Abecita, och vad är det?

Abecita grundades så tidigt som 1932 i Borås och har sedan dess levererat vackra och funktionella underkläder till damer över hela världen. För abecita är det självklart att man låter kvinnors olika behov styra sortimentet. Det handlar om att utgå från hur olika kvinnokroppar ser ut och fungerar.

Riktiga underkläder är gedigna hantverk, därför kan man inte kompromissa när det kommer till funktion och kvalitet. Många år av traditioner och erfarenheter har gett Abecita sin specialistkunskap, som man sedan kombinerar med den typiskt innovativa, svenska designen

En BH ska vara snygg och sitta skönt. En BH ska också ge bra stöd, passa till olika plagg och olika tillfällen. Med andra ord räcker det inte med en enda BH! Därför har Abecita extra många BH-modeller att välja på. Allt från det grundläggande till det mer exklusiva, för alla möjliga funktioner och passformer.

Mjuk-BH
En BH utan byglar kallas mjuk BH. Den ger en naturlig form åt brösten och ger ett skönt stöd utan bygel. Passar extra bra till dig som känner att byglar är för påträngande.

T-shirt BH
En BH som inte har några sömmar över kupan utan sitter som en andra hud kring bysten kallas för T-shirt BH. Den passar bra under en tunn eller en tight tröja, därav namnet. Tack vare att den inte har några sömmar eller veck är den dessutom omtyckt av många för den extra bekvämligheten det ger. 

Balconette
Balconetten formar och lyfter brösten underifrån, som en hylla, eller balkong. Den gör sig bäst till vida urringningar och bar rygg och har ofta båge och inlägg för ett extra stadigt lyft. De flesta modeller har dessutom avtagbara axelband så att du ska ha så många valmöjligheter det bara går. 

Sport-BH
Rätt sport-BH hjälper dina bröst att hålla formen och spänsten längre. Den ger också stöd så att du slipper smärta i ryggen, nacken och skuldrorna. En sport-BH skall vara stadig och hålla bysten på plats när du hoppar och springer. Axelbanden skall sitta tätt eller i kors så att de inte glider under träningspasset. Det är också viktigt att den är gjord i ett material som andas och absorberar fukt.

Amnings-BH
En amnings-BH skall ha lätthanterliga spännen på framsidan så att det är enkelt att komma åt brösten. Eftersom brösten växer under och efter graviditeten ska den provas ut tidigast 6 veckor innan förlossning och man bör lägga en hand innanför kupan för att få rätt storlek. Eftersom brösten är väldigt känsliga under perioden dessa kan behövas är det viktigt att man hittar en amnings-BH med skön passform och behagligt material.

Bandeau BH
En enkel och stilren BH-modell som är mest vanlig som bikini-överdel. Ger inte mycket stöd och därför mest lämplig till en mindre byst. Ofta med avtagbara band som kan knytas bakom nacken.

Protes-BH
En mjuk behå med särskild ficka där du kan lägga protes eller annat inlägg. Ofta högt skuren för att täcka bra och med bra stöd då många proteser är tunga.

Party Push
Vadderad BH med lätt push-effekt och djup urringning. Kan ta av axelband eller korsa vilket ger möjligheter till BH under plagg med speciella snitt.

Den bästa sidan att köpa Abecita på är just nu http://www.feminint.se/abecita. Du hittar inte bara Abecita, utan mängder av andra stora märken på underkläder som du kan tänkas vara intresserad av.