Hur man bär underkläder utanför hemmet

Du kanske har märkt hur flera kändisar vandrar omkring i badrockar, negligéer eller pyjamas. Ingen klandrar dig om du trodde att de var på väg till ett extra fabulöst pyjamasparty, men det finns en större anledning till denna plötsliga trend.

Modevisningarna inför våren 2016 har haft väldigt många negligéer, spetskantade linnen kombinerade med rockar och skräddarsydda byxor, och BH över retrostylade negligéer med pyjamasbyxor. Ett problem med denna stilen är att det krävs lite ändringar innan det känns rumsrent nog att ha på gatan. Wendy Nichol, vars mörka och lingerie-lika designer är väldigt omtyckta av bland andra Beyoncé och Jessica Alba, brukar lägga till tjocka klackar som tar bort lite av sexigheten och låter kläderna vara kläder.

Jamie Schneider, stylist åt Nicole Richie och Katy Perry, tycker inte att det krävs en supertränad kropp för att få den här stilen att funka. Hon säger att alla har kroppar att jobba på, och anpassar sina designer efter det. Hon kompromissar gärna med en polokrage under en negligée och en cardigan eller sjömansjacka över. Det är helt okej att låta axelband synas, det passar stilen.

Om du känner dig mer vågad föreslår Nichol en underkjol eller tights för att täcka din nedre halva och lämna en ordentlig BH eller liknande för övre halvan. Kanske BH och högt skurna trosor, eller rent av bara en body.

Den viktigaste delen av att bära damunderkläder som ytterkläder är attityden. Ska du ha den här looken ute på stan måste du bära den med stolthet, annars kommer det bara se ut som att du glömt klä på dig.