Klassiskt orienterad mingelmat

När man skall bjuda på mingelmat finns det egentligen inga gränser för hur man kan kombinera smakerna. Även om det rör sig om en helhet, kan man se varje detalj som en unik rätt vilken binds samman av en röd tråd. Det finns många influenser att ta till sig och för många är just mingelmat det som önskas. Å ena sidan innebär detta att man kan få en opretentiös energi att vistas i, men samtidigt att man bjuder in till samtal och relationer. Här kan man föra dialog med vem man vill och är inte fast vid bordet under någon längre stund. Det är ofta uppskattat inte minst sommartid när man kan vistas utomhus och njuta av stämningen.

Inspireras av mingelmat.

Välj rätt mingelmat

Att välja ut den mingelmat som skall serveras gör man med fördel i dialog med proffs. Här finns det åtskillig information att ta del av för den som inte har för vana att bjuda på mingelmat. Vanligtvis finns mer eller mindre färdiga menyer som man kan variera för att få det som man vill. Oavsett om man väljer en animalisk, vegetarisk eller annan typ av buffé, kan man räkna med att det finns någonting för alla. Bland de olika sorters mingelmat som brukar nämnas, är smörgåstårtor en klassiker. Detta är i viss mening en kombination av traditionell mat och mingelmat. Allt beror på hur den serveras! Precis som med annan plockmat kan man krydda det hela med tilltugg som sallader.

Att sätta ihop en smörgåstårta är en konst som tar lång tid och erfarenhet att hantera. Varje smak skall passa med de övriga och texturer skall kompletteras av röror. Någonting som ofta gillas är om man kan få en lokal prägel på maten som bjuds. Här finns stora möjligheter att använda sig av primörer som finns i trakten. Fisk och skaldjur har ofta en viktig funktion i smörgåstårtor för att ytterligare förhöja upplevelsen.

Som dryck kan man satsa på flera olika alternativ. Öl och vin fungerar utmärkt till mingelmat generellt och naturligtvis finns muster eller alkoholfria alternativ för den som önskar en nykter variant.