Köpa infraröd bastu online – Saker att tänka på

Köpa infraröd bastu online – Saker att tänka på

Med onlinehandeln öppnas flera fördelar, oavsett om det är byggmaterial eller kontorsutrustning som ska köpas. Beroende på vad som ska beställas finns vissa saker att tänka på. Här listas några av de viktigaste sakerna att tänka på när det är dags att köpa infraröd bastu online.

  • Frakten

Har du redan ett mindre rum som ska byggas om till infraröd bastu behöver bara plattor och sladdar köpas in. Paketet kommer ändå att väga 10 – 20 kg. Önskas en komplett bastu med väggar och tak blir vikten betydligt högre. Därmed kan även stora kostnader uppstå för frakt.

De flesta butiker som säljer infraröd bastu online har fri frakt. Det blir enklare för kunden att se hela priset på en gång och med tanke på inköpspriset kan frakten bakas in.

  • Detaljerna

Det är mycket lätt att enbart titta på bilderna och priset för att sedan välja vilken infraröd bastu som ska köpas in. Betydligt fler spontanköp sker online än om en byggbutik besöks. Tänk efter före och avgör vilka behov som finns.

Ett exempel är säkerhetsdörren och dess tjocklek. En större återförsäljare skriver exempelvis att höjden på dörren och tjockleken på den skiljer sig rejält mellan olika modeller.

  • Alltid 14 dagar ångerrätt

När produkter köps online gäller distansköpslagen. Det betyder att det alltid finns 14 dagars ångerrätt – oavsett orsak.

Men vad händer om kunden ångrar sig och vill skicka tillbaka bastun? Vem betalar då frakten? Det vanligaste är att kunden får stå för detta vilket kan innebära en kostnad på ett par hundra kronor.

Beställa infraröd bastu online – eller i fysisk butik

Fördelarna med att gå till ett byggvaruhus är att samtal kan föras med en säljare. Det går att diskutera olika lösningar och få hjälp direkt på plats. Dessutom kan det bli lättare med eventuella returer då bastun kan läggas i en skåpbil och köras tillbaka.

Fördelarna med att köpa infraröd bastu online är framförallt utbudet. Det skapas ingen begränsning kring inom vilket område som inköpet kan köpas. Kunden kan lika gärna sitta i Skåne och köpa från ett företag i Lappland. På detta sätt kan priserna och modellerna jämföras och bästa alternativen hittas. Den mesta information som behövs, för att göra ett bra köp, finns även online. Många butiker har tydlig information, guider och instruktioner på deras hemsidor.