Tre fördelar med däckhotell

Tre fördelar med däckhotell

Även om man bara behöver byta däck på bilen två gånger om året, på höst och vår, så kommer det alltid som en överraskning. Och varje gång tvingas man fundera på hur skicket är, om dom håller en säsong till och kanske till och med på var man har lagt dom.

Att börja däckbytet med att tömma garaget för att över huvud taget få fram sommar- eller vinterdäcken är ett jobbigt projekt – något man slipper om man istället väljer att förvara sina däck hos Arlandastad Däck. Nedan följer flera andra fördelar med just däckhotell.

Längre livslängd för däcken

När däcken förvaras i rätt miljö, det vill säga torrt och svalt, håller dom betydligt längre. Gummi är trots allt ett ganska känsligt material och att förvara dom i en varm källare eller i ett fuktigt garage är inte optimalt. Den som väljer däckhotell för sina däck får dom dessutom rengjorda, vilket också gör att skicket hålls fräscht längre.

Kontroll innan däcken läggs på

Ett seriöst däckhotell går igenom däcken noggrant. Man kan säga att däcken får en liten besiktning, dessutom av proffs, så att man kan känna sig trygg i att man färdas säkert. Bra (och kontrollerade) däck är en billig livförsäkring!

Saker som kontrolleras:

  • Mönsterdjup
  • Allmänt skick

Hjulskifte ingår

Att förvara sina däck på ett däckhotell innebär också att man slipper momentet med att lägga om dom när det är dags för det. Med erfarenhet och rätt verktyg byter personalen däck på bilen väldigt snabbt och man slipper både det tunga arbetet och att skita ned sig.

Hos vissa skickas en kallelse ut när det är dags att lägga om, medans man hos andra själv får boka en tid när det börjar bli dags.

Finns det några nackdelar med däckhotell?

Många väljer att förvara sina däck på däckhotell och det finns säkerligen både nöjda och mindre nöjda kunder. Det kan avgöras av en sådan liten sak som bemötande och service men överlag verkar däckhotellen ha bra omdömen och nöjda kunder.

Det som såklart kan ses som en nackdel är att det kostar pengar och priserna tycks kunna skilja sig en hel del. Har man däremot hittat ett däckhotell som förvarar, rengör, kontrollerar och lägger om däcken för en rimlig peng så är fördelarna helt klart övervägande.