Tre snygga modeller av sminkspegel med belysning

En sminkspegel med belysning kan vara liten som en mobil – eller visa helfigur. Både storlek, belysning, design och pris skiljer rejält. Här presenteras tre snygga modeller.

KIARO PRO – Klassisk design i borstad mässing

Med vintagedesign och gulddesign är det en sminkspegel som verkligen drar till sig blickarna i rummet. Det är inte bara en spegel – det är inredning. En modell som passar till dig som ställer höga krav på estetik och funktion.

Detta är en professionell spegel med belysning som både används av privatpersoner, i loger samt de som jobbar som makeupartister. Kostnaden är ca 3500 kr.

LILY ACTOR – Sminkspegel med belysning i halvfigur

Lily Actor har inspiration från renässansen och är 112 cm hög. Därmed är det lätt att spegla sig i om halvkroppsspegling önskas. Med en bred ram och stora lampor skapas det varma och heltäckande ljuset som behövs för en riktigt bra sminkning. Kostar ca 6300 kr.

Likt de flesta av dagens bättre sminkspeglar är Lily Actor en sminkspegel med belysning av LED-teknik och lågvoltslampor. Dessa skapar ett ljus med 3200 Kelvin vilket är ett kallt och rent ljus som underlättar makeup. Samma ljus ger övriga speglar som nämns i denna artikel. Att titta på nivån av Kelvin är viktigt i val av spegel då de billigare och enklare modellerna inte lika ofta når upp till denna nivå.

ROBY – Borstad brons och liggandes spegel

Roby Studio är en sminkspegel med belysning som är tillverkad av mörkbrunt trä. Färgen är ”choklad” och spegeln upplevs väldigt mjuk i dess design. Nästintill raka motsatsen mot Lily Actor som är betydligt mer exklusiv. Utöver en mjuk design karaktäriseras denna spegel av att vara liggandes. De flesta sminkspeglar med belysning är stående men här presenteras en modell som är tänkt att användas liggandes. I och med att det är lampor ovanför och på höger/vänster sida, men inte under, går det inte att vrida den åt annat håll. När en sminkspegel köps in bör man alltså tänka på om den ska vara stående eller liggande i förväg.

Bredden är 112 cm och höjden 84 cm. Spegelglaset är 0,4 cm tjockt vilket är en av de sakerna som gör detta till en proffsspegel. Spegeln kan både hängas på väggen, via det fäste som finns på baksidan, samt ställas på bordet via ett praktiskt ryggstöd. Tänk på:

  • Storlek
  • Ljus (Kelvin)
  • Design
  • Material