Vilken sida är bäst för cashbackshopping?

Vilken sida är bäst för cashbackshopping?

Det går inte att säga exakt vilken webbsida som är bäst för dig som tycker om cashback-tjänster. Orsaken är att man kan värdera olika tjänster och funktioner olika högt. Däremot går det att nämna punkter som är avgörande i val av tjänst och som därmed påverkar vilken som är bäst för just dig.

Antal butiker

Det primära bör vara att välja en tjänst som har väldigt många E-butiker och E-tjänster anslutna. Det kan låta mycket med 100 anslutna butiker men med tanke på att de större webbportalerna inom återbäringstjänster har avtal med 400 – 500 butiker blir det stor skillnad.

Här bör man även kontrollera att de E-butiker man oftast handlar ifrån även finns med och ger cashback. En del gör detta via vissa portaler och inte via andra – vissa ger inte återbäring alls.

Cashbackknapp

Med en så kallad cashbacknapp går det betydligt enklare att se vilka butiker som erbjuder cashback samt att sedan få den. Det är däremot inte alla tjänster som erbjuder denna funktion. Det fungerar i korthet på följande sätt. Du laddar hem ett plugin till den webbläsare du använder. Därefter kommer en knapp att synas högt upp på webbläsaren. Knappen informerar om att du är inne på en E-butik som är ansluten till en specifik återbäringstjänst. Klicka på knappen för att därmed aktivera återbäring på de produkter du köper från den butiken.

Även om trenden är tydlig, finns det många användare som ogillar att behöva installera tilläggsprogram. I dessa fall kan man enkelt välja en återbäringstjänst som jobbar på klassiskt vis.

Återbäringsnivå

Vilken återbäringsnivå ger sidan? Här kan det skilja relativt mycket. Vill du ha 3 % i cashback på din hotellbokning eller 5 %? Små procentsatser som kan uppfattas som minimala skillnader men som i längden skapar större återbäring.

Är det dyrare produkter eller varor finns en klar fördel att jämföra återbäringsnivå hos flera cashbacksidor och välja den som ger mest för just det inköpet. Kanske ska en dyrare resa bokas utomlands eller elektronik köpas till ett helt nytt hem. I dessa fall gör absolut en skillnad på någon procentenhet en större skillnad.

Vad säger andra?

Kontrollera gärna vad andra säger om tjänsten. Googla på tjänstens namn och ”omdöme” eller ”åsikt”. Fråga andra vad de anser om den och läs på forum. Framförallt gäller det att undvika oseriösa tjänster som inte låter användarna få ut sina bonus.