Om Espresso Gear – företag och produkter

Espresso Gear är ett svenskt företag med säte i Göteborg som både designar, uppfinner och producerar produkter inom specialkaffe och olika verktyg och tillbehör för just kaffe. Företagets resa startade 1999 och i produktutbudet hittar man alltifrån exklusiva espressomaskiner till mjölkkannor. Nedan finns mer att läsa om företaget och dess produkter – som såklart riktar sig till kaffeälskare av alla dess slag.

Mer om Espresso Gear

Företaget Espresso Gear grundades av Lars Wallin 1999. Det hela började egentligen som en hobby men som senare utvecklades till en affärsidé och ett företag. Den första produkten i utbudet var grundarens egen tamper – en produkt som använd för att jämna till kaffet i filtret, när man ska göra en espresso. Ända kaffeentusiaster ville att han skulle börja sälja denna, och på den vägen är det.

Idag ligger fokus på att leverera produkter till den moderna specialmarknaden som finns för kaffe och utbudet av produkter är stort.

Utbud och produkter

Esspresso Gear har ett stort utbud av produkter inom kaffetillbehör från ett fyrtiotal olika märken, däribland det egna märket med samma namn. Här hittar man bland annat flera olika tampers, mjölkkannor, förkläden och annat man kan ha nytta av som barista.

I det övriga utbudet finns många kategorier med olika typer av produkter, bland annat följande:

  • Espressomaskiner – Under kategorin espressomaskiner finns flera modeller i olika prisklasser att hitta. Små, som passar för hemmabruk och större som passar på caféer och liknande.
  • Verktyg och tillbehör – under kategorin ”gear” finns dom flesta tillbehör man kan tänka sig behöva för att tillreda en god kopp kaffe. Vågar för att kunna mäta upp exakt mängd kaffe, vattenkokare, tampers, tampermattor och mycket annat.
  • Accessoarer – För den riktige kaffeälskaren finns en den roliga kategorin ”accessoarer”, där man bland annat kan hitta affischer, kepsar, vimplar och pin – givetvis med kaffetema.
  • Koppar och muggar – Vad vore kaffe utan koppar och muggar som är goda att dricka ur? Espresso Gear har sett till att även detta finns att hitta i produktutbudet och här finns mängder av take a way-muggar, muggar och koppar i porslin, glaskoppar samt ”electric cups” som håller kaffet varmt så länge man önskar.

Espresso Gear skriver på sin hemsida att man stävar efter att vara ett professionellt företag som håller vad dom lovar. Man strävar också efter att det egna varumärket ska växa sig starkt och välkänt inom branschen.